Matsedlar skolmåltider

På den här sidan kan du hitta förskolans, grundskolan och gymnasietsskolans matsedlar samt övrig information runt våra måltider i skolan.

Ladda ner skolmatsappen

Det finns möjlighet att ladda ner appen Skolmatenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, där du kan söka via län och kommun för att få fram matsedeln för din skola. Ladda ner appen i Appstore eller Google play utan kostnad.

Matsedlar skola

Lokala avvikelser kan förekomma och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

 

Matsedlar förskola

På de förskolor som ligger i direkt anslutning till en skola följer skolans matsedel med ett fåtal ändringar. Lokala avvikelser kan förekomma och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Matsedlar gäller för samtliga förskolor i kommunen.

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Förskola v.24.pdföppnas i nytt fönster 303.9 kB 2020-04-21 15.41

Måltider i förskolan, grundskolan och gymnasieskolan

Varje dag serveras salladsbord, mjölk, vatten, bröd och matfett till måltiden. Du som förälder är välkommen att äta tillsammans med ditt barn två gånger per termin för att ta del av den pedagogiska miljön och smaka på den mat ditt barn serveras under skoldagarna.

Om ditt barn är i behov av specialkost, använd kommunens e-tjänst blankett. Tänk på att anmäla ditt barns frånvaro även till köket så ingen mat/specialkost tillagas i onödan.

Förskolan och grundskolan har enastående möjligheter att på ett positivt och naturligt sätt främja en hälsosam livsstil med bra matvanor hos våra barn. Hem och familj har det grundläggande ansvaret, men eftersom de flesta barn äter många av sina måltider utanför hemmet påverkar andra vuxna också barnens matvanor. Matsedeln och råvaror inom förskolan och grunskolan är anpassade efter barnens behov av näring och följer livsmedelsverkets rekomendationer.