Artikeln publicerades 30 november 2017

Molla skola och förskola invigdes

Glädjen var stor när Molla förskola och skola invigdes på torsdagseftermiddagen. Rektor Christer Wetterbrandt hälsade välkommen och bildningsnämndens ordförande Ingemar Kihlström höll tal.

Själva invigningsceremonin bestod av bandklippning och för den stod Astrid Mollmyr, Shannon Isaksson och Herman Marinder från förskolan, samt Dahlia Ivarsson, Selma Jern och Linn Benjaminsson, som är elever på Molla skola.

– Det är verkligen något positivt att få stå här i dag och vara med om den här invigningen, säger Ingemar Kihlström. Min uppfattning är att små enheter på landet ger ett mervärde, och jag tror att detta kan innebära att eleverna får ett bra avstamp i livet i den egna hembygden.

En helt nybyggd förskola

Projektet har inneburit en ombyggnad av Molla skola, samt en helt nybyggd förskola.

– Den nya förskolan har två avdelningar, kök, matsal, personalutrymmen och en ny entré, säger Ulf Wedin, projektledare på Tekniska förvaltningen. Den gamla skolan har totalrenoverats och där har vi också satt in en hiss.

– Bygget startade hösten 2016 och det har nu resulterat i något som vi verkligen kan vara stolta över. Budgeten ligger på 23,7 miljoner kronor och den kommer vi att hålla.

Bidrar till kommunens vision och mål

Efter invigningen guidade eleverna runt alla besökare i de nya lokalerna, och föräldraföreningen serverade kaffe och tårta.

– Det är en riktigt bra satsning som gjorts här i Molla, säger Bodil Jivegård, bildningschef. Här ges exklusiva möjligheter till en bra utbildning för våra elever. Satsningen bidrar också till kommunens vision och mål och gör denna bygd ännu attraktivare.

– Det känns fantastiskt att vi har fått de här ändamålsenliga lokalerna, säger Eva Johansson, förskolechef för Ytterby där Molla förskola ingår.

Molla skola har i nuläget cirka 40 elever från förskoleklass till årskurs 6. Förskolan har cirka 35 barn inskrivna.