Artikeln publicerades 7 maj 2018

Nya förskolan Lyckan invigd

Invigning av förskolan Lyckan i Herrljunga.

Nu är nya förskolan Lyckan i Herrljunga invigd. Från vänster Lena Barber, förskolechef Innerby, Ingemar Kihlström, ordförande Bildningsnämnden, Robert Andersson, vice ordförande, och Bodil Jivegård, bildningschef.

Nu är nya förskolan Lyckan på Villagatan i Herrljunga invigd.

Det skedde på måndagseftermiddagen och på plats var bland andra Ingemar Kihlström, ordförande i Bildningsnämnden, samt Robert Andersson, vice ordförande.

– Det här är en modulförskola med två avdelningar, berättar Lena Barber, förskolechef för Innerby förskoleområde. Men förskolan kommer även att avlasta Eggvena och Hudene, eftersom det är så pass fullt där.

De två avdelningarna har 26 platser, och nästan alla barnen är i åldrarna ett till två år.

– Barnen började skolas in redan den 12 februari och nu är verksamheten i full gång, säger Lena Barber. Jag tycker att det har fungerat väldigt bra och att det är fina lokaler vi har fått.

Ökat kapaciteten

Ingemar Kihlström klippte invigningsbandet som hölls upp av Lena Barber och Bodil Jivegård, bildningschef.

– Det är alltid roligt att vara med och skapa möjligheter när Herrljunga växer, säger Ingemar Kihlström. Detta är en utmärkt tillfällig lösning.

– Det är positivt att vi nu har ökat vår kapacitet, säger Bodil Jivegård. Nu kommer vi inte att ha någon brist på platser totalt i kommunen under det närmaste året.

Exteriör förskolan Lyckan.

Nya förskolan Lyckan på Villagatan i Herrljunga har två avdelningar och plats för 26 barn.