Artikeln publicerades 29 juni 2018

Jaana Ben Maaouia blir ny rektor på Altorpskolan

Jaana Ben Maaouia, rektor Altorpskolan.

Jaana Ben Maaouia blir ny rektor på Altorpskolan i Herrljunga från och med i höst.

Ny rektor på Altorpskolan i Herrljunga från och med i höst blir Jaana Ben Maaouia, 52 år och från Borås.

– Jag har jobbat i skolans värld sedan 1992 som lärare, specialpedagog och rektor, berättar hon. Jag har arbetat i Bollebygd och Marks kommun, men framför allt i Borås stad där jag varit i nästan 20 år.

Jaana kommer närmast från en tjänst från Högskolan Borås, där hon har jobbat med uppdragsutbildningar som riktar sig till utbildade förskollärare och lärare.

– Men jag har alltså jobbat som rektor tidigare och längtade tillbaka till skolans värld. Jag vill arbeta med de vardagsnära skolfrågorna, försöka göra skillnad och framför allt träffa eleverna.

Herrljunga - en bra skolkommun

När jobbet som rektor på Altorpskolan annonserades ut, så kollade Jaana in hur skolan i Herrljunga fungerar.

– Herrljunga är en bra skolkommun som har ett gott rykte. På Altorpskolan finns det också en hög andel behöriga lärare, vilket är mycket bra. Att få kliva in i en skola med så många erfarna och behöriga lärare är en stor fördel för en rektor.

– I Herrljunga finns det också goda förutsättningar för att göra ett bra jobb, eftersom det fungerar med organisation, ledning och styrning.

Vad är då den största utmaningen i ditt nya jobb som rektor för Altorpskolan?

Det ska vara elevfokus

– Att vi ska lyckas med alla elever, att de är närvarande och att de når sina mål. Jag brinner för de elever som behöver lite extra hjälp. Det ska vara elevfokus, så att varje individ ska kunna komma så långt som möjligt i sin utveckling.

FAKTA

Namn: Jaana Ben Maaouia.

Aktuell som: Ny rektor på Altorpskolan i Herrljunga.

Ålder: 52 år.

Familj: Man och två vuxna barn.

Intressen: Handarbete, läser gärna biografier och tittar på sport.

Kuriosa: ”Jag talar flytande finska, mina föräldrar kommer från Finland, och lite arabiska, eftersom min man är från Tunisien.”