Artikeln publicerades 10 oktober 2018

Elevantalet vid Kunskapskällan fortsätter att öka

Malin Lindberg, rektor Kunskapskällan

Malin Lindberg, rektor på Kunskapskällan, är glad över att elevantalet på skolan fortsätter att öka.

Två år i rad har antalet nya elever vid Kunskapskällan i Herrljunga ökat rejält.

– Till höstterminen 2017 så hade vi 92 elever som började första årskursen, vilket var en fördubbling jämfört med året innan, säger Malin Lindberg, rektor för Kunskapskällan.

Och nu har ökningen fortsatt med hela 100 nya elever som börjar i första årskursen höstterminen 2018.

– Det är mycket positivt att den här trenden har fortsatt, säger Malin Lindberg. Personalen har jobbat stenhårt med att nå ut. Goda resultat och en bra kvalitet är ju den bästa marknadsföringen som vi kan få.

Intresset har ökat både på yrkesprogrammen och på de högskoleförberedande programmen.

– Vi har till exempel helt fullt på Byggprogrammet och Industriprogrammet, berättar Malin Lindberg. Våra lärare gör regelbundet besök på arbetsplatser i kommunen som vi samarbetar med, och vi ser det som vår uppgift att sköta kompetensförsörjningen i vår egen bygd. Samarbetet med företagen är mycket viktigt.

– Det gäller att snappa upp vilka behov som finns, och just nu verkar det finns ett behov inom värme-ventilation, kyla, och utbildning till fastighetsskötare. Det är något vi tittar närmare på att kunna erbjuda framöver.

Just nu har Kunskapskällan cirka 250 elever, varav 100 går i ettan, 85 i tvåan och 66 i trean.

– Vi får många sökande från våra grannkommuner, så jag tror nog att 300 elever på skolan kan vara en rimlig siffra i framtiden. Vi kan verkligen säga välkommen till en riktigt bra skola.