Artikeln publicerades 12 februari 2019

Kunskapskällan får beröm i Skolinspektionens rapport

Skolinspektionen har presenterat en kvalitetsgranskning av 22 gymnasieskolor i Sverige och man lyfter fram Kunskapskällan som ett gott exempel.

– Det är en granskning som tittar på hur nyanlända elever kan gå vidare inom efter språkintroduktionen, antingen till gymnasiet eller till vuxenutbildning, säger Erik Thaning, utvecklingsledare på Bildningsförvaltningen. I rapporten lyfts Kunskapskällan fram som ett gott exempel och det är vi naturligtvis stolta över.

Följande är hämtat ur rapporten om Kunskapskällans Introduktionsprogram:

"Ett gott exempel är från Kunskapskällan i Herrljunga kommun. Såväl rektorn, studie- och yrkesvägledare och elever säger att det är vanligt att elever på språkintroduktion läser ämnen och kurser tillsammans med elever på andra introduktionsprogram och nationella program. Elever kan också läsa exempelvis praktisk-estetiska grundskoleämnen tillsammans med elever på en närliggande högstadieskola."

Mera information om den granskning som gjorts och publikationen i sin helhet finns på Skolinspektionens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kunskapskällan

Kunskapskällan får beröm i Skolinspektionens rapport.