Artikeln publicerades 6 mars 2019

Annica Steneld blir ny bildningschef i Herrljunga

Annica Steneld, bildningschef

Ny bildningschef i Herrljunga blir Annica Steneld, Alingsås.

Annica Steneld, Alingsås, blir ny chef för Bildningsförvaltningen i Herrljunga kommun och tillträder sin tjänst den första juni 2019.

Kan du berätta lite om din bakgrund?

– Jag är uppväxt i Hisings Backa i Göteborg. Jag utbildade mig först till förskollärare vid Pedagogen i Mölndal, och jobbade sedan tio år som förskollärare. Därefter tog jag en grundskollärarexamen i svenska och samhällsorienterande ämnen, en utbildning jag gick i Borås.

– Jag har också 14 års erfarenhet av arbete som rektor, och sedan 2013 är jag rektor för gymnasiesärskolan och ekonomiprogrammet vid Alströmergymnasiet i Alingsås, ett jobb som jag trivts mycket bra med.

Varför sökte du jobbet som bildningschef i Herrljunga?

– När jag såg annonsen så kändes det som ett mycket spännande jobb. Bildningsförvaltningen i Herrljunga innefattar flera av de pedagogiska verksamheter som jag jobbat med tidigare, och det kändes som ett jobb där jag kunde bidra.

Vad ser du mest fram emot i ditt nya jobb?

Det ska bli spännande att vara med och fortsätta utveckla verksamheterna i förvaltningen. Min drivkraft är att barn och unga ska ges möjlighet till goda pedagogiska verksamheter, och det kommer jag att jobba för i Herrljunga. Jag ser också fram emot att jobba nära politiken.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap?

– Tillit är viktigt för mig. Jag har tillit till mina medarbetare och vill att de ska ha tillit till mig. Glädje och arbetslust är också viktigt. Jag är positiv till Herrljungas vision och att man vill skapa delaktighet med en välkomnande VI-känsla. Jag är nyfiken och prestigelös och har som ambition att vi ska driva verksamheten framåt tillsammans.

FAKTA

Namn: Annica Steneld.

Aktuell som: Ny bildningschef i Herrljunga.

Ålder: 54 år.

Bor: Parhus i Alingsås.

Familj: Sambo, tre vuxna barn, sambons tre vuxna barn, och flera barnbarn.

Intressen: Tycker om att vara ute, springer, vandrar, åka skidor både på längden och nerför. Hunden tar också mycket tid.