Artikeln publicerades 12 augusti 2019

Thereze Gunnarsson ny rektor på Kunskapskällan

Rektor Thereze Gunnarsson

Thereze Gunnarsson, rektor Kunskapskällan

I juni tillträdde Thereze Gunnarsson som rektor på gymnasieskolan Kunskapskällan i Herrljunga. Thereze har tidigare både varit tillförordnad rektor och biträdande rektor på Kunskapskällan.

Hon är utbildad fyraämneslärare i engelska, människans språk, psykologi och latin samt har arbetat på Kunskapskällan i 10 år.

Det känns bra att börja min ”nygamla” roll som rektor, vi är ett gott gäng! Fantastisk personal och fina elever med bra gemenskap. Det känns roligt att ha mandat att leda oss framåt. Utmanande men spännande, säger Thereze Gunnarsson.

Fokus på den gemensamma pedagogiska skolutvecklingen

Under höstterminen kommer fokus att ligga på den gemensamma pedagogiska skolutvecklingen som tas fram med hjälp av förstalärarna. Personal och elever kommer också att arbeta med kunskapssyn, och hur kunskapssynen påverkar klassrumspraktiken samt vikten av likvärdighet i bedömning och betygsättning.

Vi kommer även arbeta med stöttning till eleverna för att aktivera deras initiativtagande. Våra elever vill gärna driva och hitta på saker. Det känns jättebra och vi vill fortsätta att stötta dem att göra det, säger Thereze Gunnarsson.

Vad var det som lockade med jobbet som rektor på Kunskapskällan, som gjorde att du sökte?

Det har växt fram, jag har inte haft en tydlig ambition att ”jag ska bli rektor”. Men från att ha varit undervisande lärare har jag hela tiden velat ha en större förståelse för verksamheten. Så det har växt från programansvarig till biträdande rektor och nu rektor. Därför blev det naturligt att söka när tjänsten blev öppen. Nu är det lite unikt, att jag kommer fortsätta undervisa i latin, även som rektor. Det känns jättekul!

Vad tycker du är viktiga egenskaper som ledare?

Att man är bra på att lyssna, både på personal och på eleverna. Jag tycker även att det är viktigt att vara tillgänglig och finnas där samt att vara trygg i att vara den som har ansvaret.

Kunskapskällan fyller 20 år

I höst fyller Kunskapskällan 20 år och det kommer att firas i form av en temadag.

Temat kommer att vara psykisk och fysisk hälsa, vad det är som får oss att må bra. Det kommer även bjudas på tårta, säger Thereze Gunnarsson.

Thereze Gunnarsson rektor

Thereze Gunnarsson framför gymnasieskolan Kunskapskällan i Herrljunga tätort.

Kort fakta:

Namn: Thereze Gunnarsson

Aktuell som: ny rektor på kunskapskällan, efter att ha varit biträdande rektor

Ålder: 51

Bor: Fölene

Familj: man, hund, 2 katter

Intressen: djur och natur. Jag tycker också om att läsa mycket, både skönlitteratur och facklitteratur. Som avkoppling spelar jag ofta Wordfeud, har alltid ett spel igång med min svärmor.