Artikeln publicerades 9 oktober 2019

Sara Hultén är ny rektor för Fyrskolorna i Herrljunga

Sara Hultén rektor Fyrskolorna

Sara Hultén är ny rektor för Fyrskolorna.

Ny rektor för Fyrskolorna, alltså Eriksbergs skola, Od skola, Eggvena skola och Hudene skola, sedan den 5 augusti är Sara Hultén, Grästorp.

Kan du berätta lite om din bakgrund?

– Jag är uppväxt i Grästorp och utbildade mig till lärare vid universitetet i Linköping. Jag har jobbat som lärare sedan 1999, och har en stor del av tiden arbetat som lärare på en f-5-skola. Närmast kommer jag från en tjänst som tillförordnad biträdande rektor på Nya Centralskolan i Grästorp.

Varför sökte du jobbet i Herrljunga?

– Jag kände att jag ville prova på en rektorstjänst och Fyrskolorna var intressanta för mig eftersom de jobbat med Puls, som är ett projekt där eleverna gör pulshöjande aktiviteter under 20 minuter per dag. Detta är något som jag tror är viktigt för lärandet.

Vilka är de viktigaste arbetsuppgifterna i jobbet som rektor?

– En rektor har ansvar för pedagogik, personal och ekonomi. Dessa tre områden samverkar för att ge eleverna en så bra skolgång som möjligt. Elevens bästa ska alltid vara i fokus, och det är verkligen jättefina skolor vi har i Herrljunga.

Vilka utmaningar ser du framöver för skolan?

– För oss är det viktigt att ha lärare som är utbildade, det är något som säkerställer en hög nivå på verksamheten. Detta är naturligtvis en utmaning som vi delar med många andra kommuner.

FAKTA

Namn: Sara Hultén.

Aktuell som: Ny rektor för Fyrskolorna i Herrljunga.

Ålder: 43 år.

Bor: Villa i Grästorp.

Familj: Sambo och två tonårspojkar.

Intressen: Umgås med familj och vänner, tar en löprunda ibland.