Vklass - lärplattform

I lärplattformen Vklass får du som vårdnadshavare en överblick över ditt barns studier i skolan och/eller aktiviteter runt ditt barn i förskolan.

I Vklass kan du som är vårdnadshavare kommunicera med lärare och annan personal på skolan. Du kan se ditt barns lektioner och närvaron på dessa samt mycket mer. Vklass är också platsen där du lämnar in dina uppdaterade tider för fritidshemmet och förskolan, det som tidigare hanterades genom skriftlig inlämning av omsorgstider.

Vilken information som syns här beror på vad skolan valt att lägga in i Vklass.

Vklass är ännu inte tillgängligt för dig som har ditt barn hos en dagbarnvårdare.

Vklass via din dator

För att nå detaljerad information, exempelvis elevdokumentation och omdömen, krävs inloggning med exempelvis mobilt bank-id via länken i den gula självservicerutan.

Länk till inloggning i Vklasslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vklass via app på mobiltelefon eller surfplatta

Du kan även nå Vklass via en app som du laddar ned till din mobiltelefon eller surfplatta. Via appen når du enkelt daglig information (inte elevdokumentation och omdömen).

Du som är vårdnadshavare ska ha fått ett personligt brev med inloggning som du behöver för att kunna nå Vklass via appen.

Längre ned på sidan finns ett dokument som beskriver hur du laddar ned appen Vklass.

Underlättar för skolpersonal och elever

Vklass kommer även att underlätta den pedagogiska verksamheten och det administrativa arbetet för skolpersonal och elever. Den nya lärplattformen gör att elever, vårdnadshavare och pedagoger på ett smidigt och enkelt sätt kan ta del av information och kommunicera med varandra. Bland annat kommer det att vara enkelt att lägga in och se information som berör ett visst lektionstillfälle, till exempel aktuella läxor och lektionsmaterial.

Närvaro i Vklass - förskolor

Från och med den 1 september 2016 använder vi närvarofunktionen i Vklass på samtliga kommunala förskolor. Det är vårdnadshavaren som ansvarar för att i Vklass lägga in barns grundschema, göra tillfälliga ändringar och i övrigt se till att hålla schemat uppdaterat och aktuellt.

Ändrar du tid så ert barns snittid överstiger 15h behöver ni även fylla i ett schema på Barnwebben. Det samma gäller om du permanent ändrar närvaron så att snittiden understiget 15h. Detta för att din avgift ska bli rätt.