Lediga tomter

Här nedan ses aktuell information gällande lediga tomter i Herrljunga kommun. Tveka inte att ta kontakt med oss!

Tomtkö

Det finns ingen kommunal tomtkö i Herrljunga kommun. Tekniska kontoret tar emot er intresseanmälan på kommunala bostadstomter. Anmäl ditt intresse genom att kontakta oss på tfn 0513-170 00.

Vatten och el, anslutningar och avtal

För aktuell information och belopp hänvisar vi till det kommunala bolaget Herrljunga Elektriskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster så får du aktuell information.

(särskilda villkor gäller vid reservation, kontakta Tekniska kontoret för information).

Områden med lediga tomter

Herrljunga tätort


Södra Horsby Etapp 1

Området ligger fantastiskt, nära både skogen och skolan och dessutom med nära avstånd till järnvägsstationen, som tar dig vidare i flera riktningar.

Kommunen tillämpar ett kvadratmeterpris och varje tomt prissätts efter storlek. Kommunfullmäktige beslutar om priset och för Södra Horsby Etapp 1 är priset 178 kronor per kvadratmeterpris


Haraberget

Ungefär 1 km från Herrljunga centrum ligger det mysiga bostadsområdet Haraberget, alldeles i anslutning till ett av kommunens mest populära besöksmål - hembygdsparkenlänk till annan webbplats. Ett moget och etablerat och lugnt villaområde nära både järnvägsstationen (strax över 1 km), dagis och natur. Omgivningarna är vackra och närheten till bra strövområden, centrum och kommunikationer gör att Haraberget passar ypperligt för dig som vill bo bekvämt och samtidigt nära naturen.

Lediga tomter Haraberget


Furulund

Furulund ligger ca 1 km från Herrljunga centrum mitt i ett mysigt bostadsområde. Ett moget och etablerat och lugnt villaområde nära både järnvägsstationen (strax över 1 km), Förskola och natur.

LEdiga tomter Furulund


Kv Ugglan

Cirka 800 meter från Herrljunga centrum ligger ett av Herrljungas senaste bostadsområden. Området är beläget i ett lugnt villaområde med direkt närhet till Förskola. 

Lediga tomter Kv ugglan

Fåglavik

Sju kilometer öster om tätorten ligger Fåglavik. Mitt i skogen öppnar sig detta lilla samhälle med en stor historia, inte minst på rund av Fåglaviks glasbruklänk till annan webbplats som var aktivt mellan 1874-1980. I dag finns en minnessten man kan besöka på platsen där fabriken tidigare låg. Området är kuperat och vackert.

Lediga tomter Fåglavik

Hudene

Ungefär 5 km sydöst om Herrljunga tätort ligger det idylliska Hudene. Här finns egen förskola och låg- mellanstadium, ett aktivt föreningsliv och som grädde på moset kommunens golfbana. Ån Nossan slingrar sig vackert genom samhället och bidrar till att skapa den där vackra, lantliga känslan. Här bor man gott.

Ljung och Annelund

Ungefär 8 km söder om Herrljunga tätort ligger tätorterna Ljung och Annelund. Här finns närhet till skola, bibliotek och affärer. Föreningslivet är stort och det lider ingen brist på fritidsaktiviteter - såsom bowling till exempel. Här finns även Tingshuset med mycket intressant historia.

Lediga tomter Ljung och Annelund