Lediga tomter

Här nedan ses aktuell information gällande det nya etableringsområdet Södra Horsby etapp 1. För information gällande övriga lediga tomter i kommunen ta kontakt med oss!

Södra Horsby Etapp 1

Försäljningen av tomter i kommunens nya bostadsområde, Södra Horsby Etapp 1, är igång. Bostadsområdet är uppdelat i två områden: Det södra och den norra området.

Eftersom tomterna ännu ej är avstyckade gäller reservation av tomterna, till dess att lantmäteriförrättning är genomförd (se "Särskilda villkor").

Kommunen tillämpar ett kvadratmeterpris och varje tomt prissätts efter storlek. Kommunfullmäktiges beslutar om priset, men förslaget till kommunfullmäktige är 178 kr per kvadratmeter.

Röd markering=såld, orange=reserverad, ljusblå=reserverad av kommersiell aktör

Röd markering=såld, orange=reserverad, ljusblå=reserverad av kommersiell aktör

Vatten och el, anslutningar och avtal

För aktuell information och belopp hänvisar vi till det kommunala bolaget Herrljunga Elektriskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster så får du aktuell information.

Tomtkö

Det finns ingen kommunal tomtkö i Herrljunga kommun. Tekniska kontoret tar emot er intresseanmälan på kommunala bostadstomter.

Områden med lediga tomter

Fåglavik

Sju kilometer öster om tätorten ligger Fåglavik. Mitt i skogen öppnar sig detta lilla samhälle med en stor historia, inte minst på rund av Fåglaviks glasbruklänk till annan webbplats som var aktivt mellan 1874-1980. I dag finns en minnessten man kan besöka på platsen där fabriken tidigare låg. Området är kuperat och vackert.

Herrljunga tätort

Ungefär 1 km från Herrljunga centrum ligger det mysiga bostadsområdet Haraberget, alldeles i anslutning till ett av kommunens mest populära besöksmål - hembygdsparkenlänk till annan webbplats. Ett moget och etablerat och lugnt villaområde nära både järnvägsstationen (strax över 1 km), dagis och natur. Omgivningarna är vackra och närheten till bra strövområden, centrum och kommunikationer gör att Haraberget passar ypperligt för dig som vill bo bekvämt och samtidigt nära naturen.

Hudene

Ungefär 5 km sydöst om Herrljunga tätort ligger det idylliska Hudene. Här finns egen förskola och låg- mellanstadium, ett aktivt föreningsliv och som grädde på moset kommunens golfbana. Ån Nossan slingrar sig vackert genom samhället och bidrar till att skapa den där vackra, lantliga känslan. Här bor man gott.

Ljung och Annelund

Ungefär 8 km söder om Herrljunga tätort ligger tätorterna Ljung och Annelund. Här finns närhet till skola, bibliotek och affärer. Föreningslivet är stort och det lider ingen brist på fritidsaktiviteter - såsom bowling till exempel. Här finns även Tingshuset med mycket intressant historia.