Artikeln publicerades 9 april 2018

Ta chansen att få veta mera om solceller och solel

Vill du veta mer om hur solceller fungerar? Då finns det möjlighet att lyssna till ett föredrag på Pulsen i Borås måndagen den 16 april klockan 19.

– Det här är ett föredrag som arrangeras av energirådgivarna i Sjuhärad, berättar Thomas Bengtsson, energirådgivare i Herrljunga och sex andra mindre kommuner. Det kommer att handla om praktiska frågor som rör solel och solceller, och vad som är viktigt att tänka på innan man installerar.

Energirådgivare i sju kommuner

Thomas Bengtsson har tidigare jobbat som energirådgivare i Vårgårda, men har sedan 2017 ansvaret för verksamheten i sju kommuner, som förutom Herrljunga är Bollebygd, Hjo, Karlsborg, Tibro, Tidaholm och Vårgårda.

– Energimyndigheten vill ha aktörer som även riktar sig mot industrin, och då passade min bakgrund inom tung industriell processindustri bra, säger han. Som kommunal energirådgivare riktar vi oss till både företag, organisationer och enskilda personer.

– Jag håller också föredrag, både hos företag och föreningar, och har även en frågesport som kan användas i skolor. Och allt det här är helt kostnadsfritt. Det är bara att höra av sig när man behöver hjälp eller råd. Jag kommer gärna på ett hembesök och ger råd om både det stora och det lilla.

Etablerad expert inom solceller

Föredraget i Borås den 16 april kommer att hållas av Peter Kovacs från Research Institute of Sweden.

– Peter Kovacs är en väletablerad expert inom solceller och min kollega i Borås, John Hamnelid, har jobbat på en solcellsfabrik i Kina. Så det kommer att finnas mycket kompetens på plats att svara på de frågor som kan tänkas komma.

Föredrag är alltså måndagen den 16 april kl. 19. Platsen är Pulsen Konferens, Kyrkängsgatan 8 i Borås. Arrangörer är kommunerna i Sjuhärad, Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen Borås och Energimyndigheten.

För frågor om energirådgivning eller föredraget, ta kontakt med Thomas Bengtsson, energi- och klimatrådgivare i Herrljunga. Mail: energiradgivare@admin.herrljunga.se Tfn: 0705 310324.