Artikeln publicerades 2 oktober 2019

Christer ny VD för Herbo

Christer Johansson VD Herbo

Christer Johansson är ny permanent VD för Herbo.

Ny VD för Herbo sedan den första maj i år är Christer Johansson, Herrljunga.

Du tar nu över som VD för Herbo, vad innebär det för dig?

– Jag får ett ansvar för helheten i Herbos verksamhet. Jag är ju väl insatt i våra frågor eftersom jag jobbat nära min företrädare Birger Sjöberg i många år.

– Det som framför allt skiljer sig nu är mina kontakter med ägarna och de förtroendevalda som sitter i styrelsen. För mig är det både intressant och givande.

Kan du berätta lite om din bakgrund?

– Jag är uppväxt i Herrljunga, så jag känner kommunen väl. Och i yrkeslivet började jag inom byggsektorn, innan jag 2003 blev fastighetstekniker här på Herbo. Under årens lopp har jag förkovrat mig och utbildat mig här på arbetsplatsen och sedan 2008 har jag jobbat som fastighetschef.

– När Birger slutade första oktober förra året fick jag frågan om jag ville ta över som tillförordnad VD och sedan första maj i år är det alltså permanent.

Vad blir dina arbetsuppgifter?

– Det blir ett totalansvar för verksamheten med våra åtta anställda och de 646 lägenheter som vi hyr ut. Viktigt i mitt jobb är kommunikationen med kunder, leverantörer och förtroendevalda, samt att utveckla Herbo på ett bra sätt i framtiden.

Vilka speciella utmaningar får du som VD för Herbo?

– Vi ska naturligtvis bidra till Herrljunga kommuns utveckling, bland annat genom att försöka skapa bostäder för de äldre som flyttar från sin villa, så att vi får i gång rotationen. Då frigörs villor för inflyttande barnfamiljer, som kan skapa sig en bra tillvaro i vår fina kommun.

– Herrljunga är lagom stort och med bra kommunikationer. Det tar ju bara cirka en timma att ta sig till Sveriges näst största stad.

FAKTA

Namn: Christer Johansson.

Aktuell som: Ny VD på Herbo, Herrljungas bostadsbolag, sedan första maj i år.

Ålder: 51 år.

Familj: Hustru och två barn i tonåren.

Bor: Villa på Haraberget.

Intressen: Fiske och golf.