Dela
2017-03-02

Nytt samarbete: Elever från Kunskapskällan gör ny hemsida åt Herrljunga ledstångsfabrik

Samarbete på gång mellan Kunskapskällan och Herrljunga ledstångsfabrik. Från vänster Robin Lundström, El- och Energiprogrammet, Thomas Fridén, tekniklärare och el- och energilärare på Kunskapskällan, Johan Ahlberg, Herrljunga ledstångsfabrik, Marcus Fransson, El- och Energiprogrammet, och Roger Andreasson, VD för Herrljunga ledstångsfabrik.

Nu inleder Herrljunga ledstångsfabrik och gymnasieskolan Kunskapskällan ett samarbete som går ut på att skolan ska hjälpa företaget att ta fram en ny hemsida.

– Vi ska bygga en ny hemsida och då uppkom idén om ett samarbete med skolan, säger Roger Andreasson, VD för Herrljunga ledstångsfabrik. Där finns det unga kreativa personer, och för ungdomarna blir det en bra merit att göra detta.

På onsdagseftermiddagen var Robin Lundström och Marcus Fransson, som går sista året på Webb - och Apputveckling på El- och Energiprogrammet på Kunskapskällan, på plats på Herrljunga ledstångsfabrik, tillsammans med sin lärare Thomas Fridén. De visades runt av Roger Andreasson och Johan Ahlberg, som arbetat på företaget i 16 år.

– Vi är ett genuint företag, där varje person ansvarar för ett jobb från början till slut, berättar Roger Andreasson. Vi är inte billiga, men vi är den största ledstångsfabriken i Sverige.

Herrljunga ledstångsfabrik sysselsätter 16 personer, varav tolv är delägare.

– Vi ska nu ha en ny hemsida, säger Roger. Och för oss är det jätteviktigt med det digitala. Det brukar ju sägas att varje styrelse behöver en 20-åring i som ska belysa de här frågorna.

Det är alltså Marcus Fransson och Robin Lundström som ska göra jobbet med den nya hemsidan.

– Det är en bra idé att få arbeta på det här viset och för oss att få komma ut i verkligheten, säger Marcus Fransson.

– Som skola är vi väldigt glada att det finns företag som hör av sig till oss och som behöver hjälp med webb- och apputveckling, säger Thomas Fridén, lärare. Att eleverna får komma ut och göra ett riktigt uppdrag är verkligen värdefullt.


Samarbete på gång mellan Kunskapskällan och Herrljunga ledstrångsfabrik. Från vänster Robin Lundström, El- och Energiprogrammet, Thomas Fridén, tekniklärare och el- och energilärare på Kunskapskällan, Johan Ahlberg, Herrljunga ledstångsfabrik, Marcus Fransson, El- och Energiprogrammet, och Roger Andreasson, VD för Herrljunga ledstångsfabrik.

Uppdaterad av Mats Bjurbom, 2017-03-02, Sidansvarig: Niels Bredberg

Herrljunga kommun Torget 1, 524 30 Herrljunga | Tel 0513-170 00 | Fax 0513-171 33 | E-post herrljunga.kommun

Postadress: Box 201, 524 23 Herrljunga | Organisationsnr 212000-1520 | Bg 841-0078

Växel/reception öppen: Måndag-torsdag klockan 8.00-16.30 och fredag klockan 8.00-15.30

Inloggning komnetlänk till annan webbplats