Samfond 3

Kommunstyrelsen förvaltar fonden och fattar beslut om ansökningar om ekonomiskt bidrag ur den. Enligt fondens stadgar ska 90 procent av den årliga avkastningen (hur mycket värdet på fonden förändrats) användas för bidrag till "allmännyttiga ändamål som icke tillgodoses med allmänna medel". Bidrag betalas ut en gång per mandatperiod.

Vem kan söka?

Personer, föreningar och organisationer hemmahörande i Herrljunga kommun har möjlighet att söka ekonomiskt bidrag ur Samfond 3.

​Ansökningar med anknytning till Hovs och Molla församlingar prioriteras högre än andra ansökningar, i enlighet med stadgarna.

Vad kan jag söka pengar till?

Du kan söka pengar ur fonden till allmännyttiga ändamål som inte tillgodoses med allmänna medel. Det innebär aktiviteter, evenemang, material med mera som kan vara till nytta för allmänheten, det vill säga inte enbart för privat bruk, men som inte bekostas av kommunen eller annan myndighet.

Hur söker jag pengar ur fonden?

Du ansöker enklast om bidrag ur fonden genom att fylla i en digital ansökningsblankett via vår e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansökan kan också ske genom att fylla i ansökningsblanketten 3:e samfondenPDF och skicka/lämna in den till Herrljunga kommun Box 201 Torget 1 52423 Herrljunga.

Har man inte möjlighet att skriva ut blanketten kan man kontakta Administration- och kommunikationsenheten via växeln på telefonnummer 0513-170 00 eller genom att e-posta herrljunga.kommun@admin.herrljunga.se

När kan jag söka?

Ansökan är öppen från 7 september till 7 oktober 2019.


När får jag svar på ansökan?

Du får svar på din ansökan senast vecka 45.

Om du blir beviljad pengar kommer dessa betalas ut under samma vecka, till det kontonummer som står angivet på blanketten.