Artikeln publicerades 4 december 2017

Ukmerge musikskolas stråkorkester spelar i Herrljunga

På torsdag och fredag så kommer Ukmerge musikskolas stråkorkester att framträda i Herrljunga.

Det hela sker som en del av ett kulturutbyte mellan Västra Götalandsregionen och Litauen, där Herrljunga deltar.

– Det är en orkester med 16 personer som kommer och det kommer att bli riktigt fina konserter, säger Lotten Svensson, som håller i trådarna för besöket.

Orkestern har funnits sedan 1963 och den framträder inte bara i Litauen, utan har tidigare gjort konserter i Finland, Estland och Lettland.

I Herrljunga blir det tre framträdanden, först för de äldre på Hemgården den 7 december kl 10.30. På eftermiddagen kl 14.30 blir det ett framträdande i kommunhusets cafeteria dit naturligtvis allmänheten är välkommen, och på fredagen den 8 december kl 10.30 blir det ett framträdande på Hagen.

– Jag hoppas verkligen att många tar chansen att komma och lyssna, säger Lotten Svensson.