Artikeln publicerades 21 december 2017

Fysisk anslagstavla ersätts av digital

Nu är snart anslagstavlan utanför kommunhuset i Herrljunga ett minne blott, i varje fall i fysiskt form. Från och med årsskiftet är det nämligen digital anslagstavla som gäller.

– Det känns ju som ett steg framåt i utvecklingen, säger Mirjana Lind, kansliassistent, som är en av de medarbetare som brukar sätta upp anslag och kungörelser.

I stället för papper, så kommer nu informationen att finnas på den digitala anslagstavlan på kommunens hemsida.

– Detta är en klar förbättring, säger Emelie Cergic-Boberg, chef för Administrations- och kommunikationsenheten. Nu kan man ju titta på anslagen utan att behöva ta sig till kommunhuset, och det går ju även att publicera något på anslagstavlan när man befinner sig någon annanstans, till exempel om ett sammanträde skulle ske på en skola.

Förändringen styrs av Kommunlagen, som säger att den kommunala anslagstavlan fortsättningsvis ska vara webbaserad.