Artikeln publicerades 20 mars 2018

Miljömanifestationen ”Earth Hour” nu på lördag

© WWF

Nu på lördag är det ”Earth Hour”, Världsnaturfondens miljömanifestation som vuxit till en rörelse som engagerar miljontals människor, företag och städer världen över.

”Earth Hour” sker den 24 mars mellan klockan 20.30 och 21.30, och då uppmanas alla att släcka belysning, stänga av onödiga elektriska apparater och att uppmärksamma klimatfrågan.

Herrljunga kommun kommer att uppmärksamma Earth Hour genom att på fredagen den 23 mars servera vegetarisk mat till alla matgäster i skola och förskola.

– Det är klart att vi ville vara delaktiga i detta, säger Christer Berg, kostchef på Herrljunga kommun. Vi talade med kockarna om vad vi kunde göra och det resulterade i en helt vegetarisk dag. Att äta mindre kött är en del av våra klimatutmaningar. Detta känns viktigt.

Så här beskrivs årets ”Earth Hour” på Världsnaturfondens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster:

"Årets Earth hour-tema: One Planet Life – ett hållbart liv på vår enda planet.

Har du tänkt på hur våra livsstilar lämnar avtryck på jorden? Bara maten vi äter står för cirka en tredjedel av de svenska hushållens klimatfotavtryck och vår överkonsumtion bidrar till att djur och natur tar stryk. "