Artikeln publicerades 2 maj 2018

Programmet för medborgarskapsceremonin den 6 juni är nu klart

Träflaggor

Den 6 juni på Sveriges nationaldag, så välkomnas nya svenska medborgare framför kommunhuset i Herrljunga.

På Nationaldagen den 6 juni så kommer nya svenska medborgare, precis som tidigare år, att uppmärksammas vid en ceremoni framför kommunhuset i Herrljunga.

– Vi följer den tradition vi har skapat och tror att det ska bli en fin ceremoni för de nya svenska medborgarna, säger Johnny Carlsson, ordförande i kommunstyrelsen. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att vara med och bidrar till att skapa en välkomnande VI-känsla i Herrljunga.

Programmet för dagen ser ut som följer:

11.00 – 11.20 Herrljunga Musikskola underhåller.

11.20 – 11.25 Tal av Johnny Carlsson, ordförande i kommunstyrelsen.

11.30 – 11.45 Mottagning av nya svenska medborgare.

11.45 – 12.00 Sommarmusik på piano med Oliver Carlehed.

12.05 – 12.25 Utdelning av kulturpris och kulturstipendium. Medaljörer uppmärksammas. Pris för årets ungdomsledare delas ut.

12.30 – 13.00 Selected Earrings Quintet Edition - ett Jazzband från Göteborg som spelar lättlyssnad jazzmusik ur standardrepertoaren.

Det blir alltså underhållning, det bjuds på specialfika, det blir tipspromenad och chans att vinna en cykel. Hoppborg och karusell för barnen. Räddningstjänsten är på plats och informerar. Lions är också på plats med popcornmaskin. Allting är gratis!