Artikeln publicerades 17 maj 2018

Kulturpristagare och stipendiat i Herrljunga utsedda

Jämnesjön i Herrljunga

Årets kulturpristagare i Herrljunga är Thomas Örn Karlsson, Fåglavik. Han är fotograf och har bland annat tagit denna magiska bild av Jämnesjön.

Thomas Örn Karlsson är årets kulturpristagare i Herrljunga, och årets Hantverks- och kulturstipendium går till William Mannerland. Detta beslutade bildningsnämnden i Herrljunga vid sitt senaste sammanträde.

Motiveringarna följer här:

Motivering kulturpris:

2018 års Kulturpris går till Thomas Örn Karlsson, för att under flera år fotografiskt ha visat upp Herrljungabygden, nationellt och internationellt, med fotoutställningar och föredrag, samt för stort engagemang för att utveckla Herrljunga kommun med saker som lyfter naturen, exempelvis Elisabeth Hesselblad-leden.

Motivering Hantverks- och kulturstipendium:

2018 års Hantverks- och kulturstipendium går till William Mannerland, 18 år, som varit elev i Musikskolan i Herrljunga sedan årskurs 5, har en bred musikalisk kunskap och behärskar flera musikinstrument, samt spelar i olika ensembler, som storband, jazzband, lovsångsband och gospelgrupper. Efter avslutade studier i Borås på Bäckängsgymnasiets estetiska linje planerar William att söka vidare till musikutbildning på högre nivå.

Priserna delas ut den 6 juni

Både pris och stipendium är på 5 000 kr. Prisutdelning sker onsdagen den 6 juni i samband med medborgarskapsceremonin framför kommunhuset i Herrljunga mellan kl 11 och 13.