Artikeln publicerades 17 maj 2018

Peter Korpås blir årets ungdomsledare i Herrljunga

Peter Korpås, årets ungdomsledare 2018.

Utmärkelsen årets ungdomsledare 2018 i Herrljunga går till Peter Korpås. Foto: Anders Carlehed.

Årets ungdomsledare 2018 i Herrljunga blir Peter Korpås.

Motiveringen till priset, som delas ut av Tekniska nämnden, lyder som följer:

”Peter är aktiv i kampsportföreningen Dynamix Herrljunga och har under flera år varit med och utvecklat både barn, ungdomar och föreningen till nya höjder. Genom sitt arbete har Peter och Dynamix Herrljunga varit en aktiv del i integrationsarbetet och har varit lyckosamma i att föra människor från olika bakgrund och åldrar samman.”

– Det här känns jätteroligt och jag är stolt, säger Peter Korpås, som till vardags arbetar på Herrljunga Terrazzo. Det är ungefär tre år sedan jag började lära ut brasiliansk jiu jitsu, och från början var det mest för mina egna barn. Själv har jag tränat och instruerat vuxna sedan 2012 och barngruppen har funnits sedan 2015.

– Det är en kampsport med mycket markkamp, men med barnen leker vi mycket, och det handlar om att lära ut respekt. Jag har nu ungefär 25 till 30 ungdomar på varje pass i åldrarna fem till tio år.

Peter Korpås vinner, förutom äran, 5 000 kr. Prisutdelning sker onsdagen den 6 juni i samband med medborgarskapsceremonin framför kommunhuset i Herrljunga mellan kl 11 och 13.