Artikeln publicerades 22 maj 2018

Herrljungadrömmen serveras vid medborgarskapsceremoni den 6 juni

Christian Palmén, Emelie Cergic-Boberg och Malin Bülling.

Här provsmakas Herrljungadrömmen som kommer att serveras den 6 juni. Från vänster Christian Palmén, ICA Nära Ljung, Emelie Cergic-Boberg, administrations- och kommunikationschef, samt Malin Bülling kommunikatör.

På Nationaldagen den 6 juni så kommer nya svenska medborgare, precis som tidigare år, att uppmärksammas vid en ceremoni framför kommunhuset i Herrljunga.

– Det blir femte året i rad som vi arrangerar detta, och upplägget blir ungefär detsamma som tidigare år, säger Mats Bjurbom, som håller i planeringen för dagen.

Herrljungadrömmen serveras

Till årets ceremoni kommer det att serveras en Herrljungadröm, vilket är en kladdkaka med en klick grädde samt en blåbärskompott.

– Vi har provsmakat denna och tror att det blir en succé, säger Mats Bjurbom. Vi ska ordna en tipspromenad där man kan vinna en cykel och vi ska ordna medborgardialog om det trygghetsskapande arbetet i kommunen. Det tror vi att många kan vara engagerade i.

– Och så blir det prisutdelningar, både kulturpris, stipendium och priset till årets ungdomsledare kommer att delas ut.

Programmet för dagen

11.00 – 11.20 Herrljunga Musikskola underhåller.

11.20 – 11.25 Tal av Johnny Carlsson, ordförande i kommunstyrelsen.

11.30 – 11.45 Mottagning av nya svenska medborgare.

11.45 – 12.05 Emma Käck och Andreas Nycander uppträder.

12.05 – 12.25 Utdelning av kulturpris och kulturstipendium. Medaljörer uppmärksammas. Pris för årets ungdomsledare delas ut.

12.30 –13.00 Selected Earrings Quintet Edition - ett Jazzband från Göteborg som spelar lättlyssnad jazzmusik ur standardrepertoaren.

Hoppborg och karusell för barnen kommer att finnas. Räddningstjänsten är också på plats och informerar. Lions finns där med en popcornmaskin och delar ut popcorn.