Artikeln publicerades 7 juni 2018

Folkfest framför kommunhuset

Människor framför kommunhuset

Mellan 600 och700 besökare kom till kommunhuset i Herrljunga på onsdagen.

Medborgarskapsceremonin framför kommunhuset i Herrljunga, som anordnades för femte året i rad, blev en riktig folkfest.

– Vi uppskattar att mellan 600 och 700 besökare kom och var med, säger Mats Bjurbom, som hållit i arrangemanget.

Åtta nya svenska medborgare välkomnades med en flagga och en ljuslykta, medaljörer uppmärksammades, pristagare fick ta emot sina pris och årets medborgarinitiativ lyftes fram.

– Vi uppmärksammade Ulrika Bernehäll som tagit initiativ till vuxenvandring i Herrljunga på helgerna för att skapa ett tryggare samhälle, säger Johnny Carlsson, kommunalråd.

Det var också ett späckat underhållningsprogram, Herrljungadrömmen serverades, och mycket mer.

– Det gläder mig verkligen att så många kunde komma och ta del i den gemenskap som vi ville skapa, säger Johnny Carlsson. Ett arrangemang som det här är viktigt för Herrljunga och den välkomnande Vi-känsla som vi vill skapa.

Herrljungadrömmen en bakelse

Det var stor utgång på Herrljungadrömmen vid medborgarskapsceremonin framför kommunhuset på nationaldagen.