Artikeln publicerades 19 juni 2018

Eldningsförbudet i Herrljunga upphävt

Eldningsförbudet i Herrljunga kommun är upphävt från och med i dag den 19 juni.

De senaste dagarnas väderförhållanden har gjort att brandrisken i skog och mark har minskat betydligt. Då brandriskprognosen visar fortsatt låga värden i området har eldningsförbud hävts.

Räddningstjänsten i Herrljunga uppmanar allmänheten till fortsatt försiktighet vid grillning och eldning, och tänk på att det kan vara eldningsförbud om du befinner dig i annan kommun.

Några råd:

Ska du elda eller grilla? Ta alltid reda på vilken brandrisk som råder där du är. Använd appen BRANDRISK Ute eller läs på SMHI:s webbplats om risken där du befinner dig.

Kontrollera alltid om eldningsförbud råder. Information om eldningsförbud inom Herrljunga Kommun hittar du på kommunens webbplats www.herrljunga.se

Släng aldrig glödande cigarettfimpar på marken.

Om du upptäcker en brand i skog och mark, larma snabbt 112 och meddela var det brinner.

Herrljunga kommun informerar