Artikeln publicerades 26 juni 2018

Nu råder bevattningsförbud i Herrljunga

Under våren 2018 har det kommit mindre nederbörd än normalt. Maj månad har varit rekordvarm och torr. Den nederbörd som kommit sedan dess har varit obetydlig med tanke på grundvattnet.

Det innebär att våra grundvattennivåer är låga. Eftersom vi inte vet hur det blir med nederbörden framöver och vi är tidigt i säsongen behöver vi agera för att förebygga brist på dricksvatten.

Herrljunga Vatten har därför beslutat införa bevattningsförbud för att vattna gräsmattor, fylla pooler och använda vattenspridare. Bevattningsförbudet gäller alla pooler, även uppblåsbara pooler, badtunnor och spa-bad. Att fylla en liten barnpool är dock tillåtet.

Bevattningsförbudet gäller för alla med kommunalt vatten i Herrljunga kommun, med vissa undantag för företag som behöver vatten för att kunna driva sina verksamheter. Befattningsförbudet gäller inte dig som har egen brunn, men vi rekommenderar ändå att du är sparsam på grund av de generellt låga grundvattennivåerna.

Beslutet gäller tills vidare.

Herrljunga kommun informerar