Artikeln publicerades 30 juli 2018

Vi hämtar din röst! Boka ambulerande röstmottagare

Ambulerande röstmottagare

Foto: Herrljunga kommuns ambulerande röstmottagare

Enligt vallagen har du som på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller ålder och inte själv kan ta dig till ett röstmottagningsställe, möjlighet att lämna din röst till kommunens ambulerande röstmottagare.

En tjänst för dig som inte själv kan ta dig till ett röstmottagningsställe

I Herrljunga kommun finns fem ambulerande röstmottagare som förordnats av valnämnden. De ambulerande röstmottagarna kommer under perioden 22 augusti till 9 september att finnas tillgängliga för att hämta röster hemma hos de väljare som är i behov av servicen.

Boka hämtning av din röst

Om du själv eller någon i din närhet har behov av att utnyttja servicen kan du fylla i formuläret eller ring 0513-170 00. Göra detta så tidigt som möjligt.

Tänk på:

• Ambulerande röstmottagare kommer att hämta din röst efter överenskommen tid med dig.
  • Ambulerande röstmottagare kommer att finnas tillgängliga från 22 augusti till 9 september.
  • Du kommer att bli kontaktad av kommunen för att boka in dag och tid då din röst ska hämtas.