Artikeln publicerades 20 augusti 2018

Telefonnummer har bytt plats på röstkorten inför valet

Allmänna val

Mellan 16-22 augusti skickar Valmyndigheten ut röstkort till alla som har rösträtt i valet den 9 september. Dessvärre har telefonnumret till din kommun och telefonnumret till Länsstyrelsen bytt plats på röstkortet.

De telefonnummer som anges på röstkortet är korrekta, men de står på fel plats. Telefonnumret som anges till kommunen längst ned till vänster på röstkortet är telefonnumret till länsstyrelsen. Telefonnumret som anges till höger i rutan med rubriken ”Om uppgifterna på röstkortet inte stämmer” är numret till kommunen.

Detta gäller

  • Har du frågor som rör röstning i din kommun ska du ringa oss på 0513-170 00.
  • Om du upptäcker att dina uppgifter på röstkortet inte stämmer ska du ringa till Länsstyrelsen för att begära rättelse i röstlängden. Detta ska du göra senast den 28 augusti. Numret till Länsstyrelsen Västra Götalands län är 010-224 40 00.
  • Har du allmänna frågor om valet och det svenska valsystemet kan du vända dig till Valmyndigheten på telefon 020-825 825.

Tryckfelet har ingen betydelse för väljarens rösträtt och röstkortet går att använda som vanligt.

Valmyndigheten beklagar detta och jobbar nu tillsammans med länsstyrelserna och kommunerna för att informera om vilket nummer som gäller för vilka frågor.

Mer information om valet hittar du på vår sida om valet 2018 samt på Valmyndighetens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.