Artikeln publicerades 2 oktober 2018

Thomas Liedström blir ny teknisk chef i Herrljunga

Ny förvaltningschef på Herrljunga kommuns tekniska förvaltning blir Thomas Liedström, 58 år och bosatt i Alingsås.

Thomas är utbildad tekniker, och har bland annat arbetat som kraftverksarbetare, elektriker och fastighetstekniker. Han är också utbildad lärare, socionom, marknadsekonom och är även aktiv som musiker.

– Men framför allt är jag ledare, berättar han. Jobbet som teknisk chef i Herrljunga blir mitt sjätte som chef, och mina tidigare uppdrag har alla varit i offentlig förvaltning.

Thomas Liedströms bakgrund innefattar bland annat jobb som kultur- och informationschef i Götene, VD för det kommunala bolaget Music Factory i Skara, chef för Kristinehamns kulturförvaltning och nu senast som kultur- och fritidschef i Ale kommun.

– Det ska bli otroligt spännande för mig att komma till Herrljunga och Tekniska förvaltningen, säger han. Min filosofi är att jag leder genom andra och i Herrljunga kommer jag att ha sex enhetschefer som alla är experter inom sina områden.

– Min uppgift blir att lyssna in politiken och Herrljungas vision, och göra det så bra som möjligt för medborgarna med den ekonomi vi har till vårt förfogande.

Thomas Liedström tillträder sitt nya jobb som teknisk chef den första december.

Thomas Liedström, teknisk chef

Thomas Liedström, Alingsås, blir ny teknisk chef i Herrljunga kommun.