Artikeln publicerades 10 januari 2019

Mats Palm är nytt oppositionsråd i Herrljunga

Mats Palm oppositionsråd

Mats Palm, socialdemokraterna, är nytt oppositionsråd i Herrljunga.

Nytt oppositionsråd och andre vice ordförande i kommunstyrelsen sedan årsskiftet är Mats Palm, socialdemokraterna.

Mats är bosatt i Annelund sedan 20 år tillbaka, men kommer ursprungligen från Göteborg.

– Jag är uppväxt på Hisingen, berättar han. Sedan har jag arbetat sju år på Volvo i Torslanda, först på produktionslinjen och sedan på efterjusteringen. Det var på Volvo som jag blev fackligt engagerad och började arbeta med arbetsmiljöfrågor.

Mellan 1989 och 1991 körde Mats taxi i Göteborg, men blev arbetslös i och med avregleringen av taxibranschen.

– Då blev det ekonomiskt sämre och vi bestämde oss för att flytta till en liten kommun, berättar han. Jag bedömde att det skulle vara en större chans att få bra arbetsmarknadsåtgärder där. Vi hamnade i Od eftersom det fanns ett nybyggt hus där som vi kunde få hyra.

Sedan oktober 1991 har Mats och hans familj bott i Herrljunga kommun.

– Jag jobbade först som sotare i ett halvår, vilket var ett utmärkt sätt att lära känna kommunen. Sedan gick jag en produktionsutbildning i Alingsås, vilket ledde fram till ett jobb på TA i Annelund 1995.

Företaget har sedan dess bytt namn till IME och Mats jobbar med arbetsmiljöfrågor, framför allt maskinsäkerhet.

Under årens lopp har Mats Palm också varit politiskt aktiv. Han har suttit i kommunfullmäktige mellan 2006 och 2014, var oppositionsråd mellan 2010 och 2013, samt kommunalråd 2013 – 2014.

– De senaste fyra åren har jag varit engagerad i regionpolitiken, som ledamot i styrelsen för Södra Älvsborgs sjukhus och dessutom vice ordförande i regionens servicenämnd. Det har varit en mycket intressant tid.

Men nu är det alltså dags att engagera sig i kommunpolitiken igen.

– Här handlar det om frågor som på ett påtagligt sätt berör våra medborgare, säger han. Det finns många aspekter, allt från skola till äldreomsorg och många frågor som berör alla andra åldersgrupper.

– För vår kommunala utveckling finns det en hel del att arbeta med, inte minst vår vision. Inflyttningen till vår kommun måste öka. Det måste finnas ett underlag för att vi ska kunna utveckla våra verksamheter och vår service.

Namn: Mats Palm.

Ålder: 57 år.

Aktuell: Nytt oppositionsråd i Herrljunga. Arbetar 60 procent.

Bor: Villa i Annelund.

Familj: Hustrun Anette och tre vuxna barn.

Intressen: Att läsa, resa och laga god och rolig mat.