Artikeln publicerades 21 januari 2019

Ny kommundirektör i Herrljunga kommun

Ior Berglund, ny kommundirektör i Herrljunga kommun.

Ior Berglund blir ny kommundirektör i Herrljunga kommun. Det beslutade kommunstyrelsen under sitt sammanträde 21 januari.

Ior Berglund, 48 år och bosatt i Göteborg, kommer närmast från sin roll som förvaltningschef i Mölndals stad. Innan dess har hon arbetat som chef i den privata sektorn inom serviceföretag i Sverige men även i Storbritannien. Ior har bland annat en ledarskapsutbildning inriktad mot serviceindustrin från Bournemouth University.

Jag ser fram emot att lära känna Herrljunga. I en mindre kommun finns möjligheten att komma närmare invånarna och skapa en helhet tillsammans i organisationen.

Vad för slags utmaningar ser du i Herrljunga kommun?

Det kommer att visa sig under resans gång. Men som så många andra kommuner kommer till exempel kompetensförsörjning, digitalisering och tillväxt vara några utmaningar framöver.

Ior Berglund kommer att tillträda sitt nya jobb som kommundirektör i juni månad.

Rekrytering av ny kommundirektör

Av 29 sökande, genomförde utsedd kommunstyrelsegrupp ett urval av kandidater under december 2018. Rekryteringen har genomförts av Kommunstyrelsens presidium med stöd av personalchef och förvaltningsledning.

Det har varit bra förarbete i rekryteringsprocessen. Vi hade många sökande med stor kompentens. Men i slutändan var alla överens och vi välkomnar Ior på alla sätt, vi tror det här kan bli väldigt bra, säger Gunnar Andersson, kommunstyrelsens ordförande.