Artikeln publicerades 30 januari 2019

Herrljunga kommun möter studenter på Högskolan Borås

På STARK-mässan

Herrljungas monter på STARK-dagen. Från vänster Fam Hlawnceu, nämndsamordnare, Erik Thaning, utvecklingsledare, Paulina Svensson, enhetschef verkställighet, och Carina Öman, enhetschef hemtjänsten Ljung.

Herrljunga kommun har under onsdagen funnits med på STARK-dagen på Högskolan Borås.

På STARK-dagen får arbetsgivare och studenter möjlighet att träffas och bekanta sig med varandra.

– Det är betydelsefullt för oss att finnas på plats, och under dagen knöt jag många fina kontakter, säger Carina Öman, enhetschef i hemtjänsten Ljung. Jag fick också ett par sommarvikarier som kan jobba i Herrljunga i sommar som undersköterskor, och har även träffat sjuksköterskor som är intresserade av jobb i Herrljunga.

I Herrljungas monter bjöds på cider och Gäsene ost, som hade rejäl åtgång.

– Inom skolans värld är det viktigt att synas i alla sammanhang, säger Erik Thaning, utvecklingsledare inom Bildningsförvaltningen. De närmaste åren blir en utmaning både vad gäller att få behöriga lärare, förskollärare och även andra yrkesgrupper.

På STARK-dagen representerades Herrljunga av personal från Socialförvaltningen, Bildningsförvaltningen och Administrations- och kommunikationsenheten.