Artikeln publicerades 20 februari 2019

Möten om den regionala kulturstrategin hölls i Herrljunga

Hearing om regional kulturstrategi

Från vänster Mats Palm, oppositionsråd i Herrljunga, Ylva Gustafsson, regionutvecklare, Gunnar Andersson, kommunalråd Herrljunga, Annika Strömberg, ställföreträdande kulturchef Västra Götalandsregionen, Terese Anthin, Sofia Lubian och Rolf Malm, samtliga regionutvecklare inom Västra Götalandsregionen.

Det pågår ett arbete med att ta fram den regionala kulturstrategin för västra Götaland för åren 2020 till 2023.

Och som en del i detta arbete genomfördes på onsdagen två hearings på Herrljunga Kultur & Konferens i Herrljunga.

– I går gjorde vi samma sak i Göteborg och i dag är vi i Herrljunga, berättar Annika Strömberg, ställföreträdande kulturchef inom Västra götalandsregionen. Den regionala kulturstrategin tas fram i dialog med civilsamhället och det här är ett tillfälle att säga vad man tycker. Vi är här för att berätta och att lyssna.

Cirka 50 personer var anmälda till de två dragningarna på onsdagen, och Herrljungas kommunalråd fanns på plats.

– Vi är här för att ta till oss information om den kommande kulturstrategin inom regionen, säger Mats Palm, oppositionsråd.

– Det är verkligen glädjande att man lägger mötena här i Herrljunga, säger Gunnar Andersson, kommunalråd. Att fler och fler upptäcker Herrljungas strategiska läge är positivt för oss.

Arbetet med kulturstrategin går nu in i en slutfas, och den lämnas över för politiska beslut och remissförfarande i april 2019.