Artikeln publicerades 21 mars 2019

Lars har fokus på brandskyddet

Lars Arnoldsson ställföreträdande räddningschef

Lars Arnoldsson är ny ställföreträdande räddningschef i Herrljunga.

Ny ställföreträdande räddningschef i Herrljunga kommun är Lars Arnoldsson, Vårgårda.

Kan du berätta kort om din bakgrund?

– Jag är uppväxt i Alingsås där jag bodde mina första 20 år. Därefter har jag bott 20 år i Transtrand i Sälenfjällen. Jag var först säsongsarbetare i fjällen, men utbildade mig sedan till grundskollärare och jobbade på låg- och mellanstadiet.

– Under tiden i Sälen blev jag också deltidsbrandman och senare brandförman.

De senaste tio åren har Lars med familj bott i Vårgårda, där han arbetat både inom skolans värld och inom räddningstjänsten.

– Sedan 2013 har jag haft en tjänst inom Räddningstjänstförbundet Alingsås Vårgårda och där arbetade jag framför allt med krisberedskapsfrågor, men också som räddningschef i beredskap.

Nya jobbet en utmaning

Varför sökte du jobbet som ställföreträdande räddningschef i Herrljunga?

– Det kändes spännande och lockande att testa något nytt. Det känns som en utmaning.

Vad blir dina arbetsuppgifter?

– Det blir naturligtvis väldigt brett eftersom detta är en liten kommun, men det blir fokus på förebyggandefrågorna. Jag blir tillsynsförrättare, vilket innebär att jag är ute och kollar att verksamheterna, till exempel i skolor, har ett tillräckligt brandskydd.

– Jag kommer också att tjänstgöra som RCB, räddningschef i beredskap, var fjärde vecka.

Hur trivs du hittills i kommunens?

– Jag har blivit väl mottagen. Det finns en öppenhet för nya idéer och influenser. Det känns som att jag kommer att få ta mina kunskaper i bruk här.

Fakta om Lars

Namn: Lars Arnoldsson.

Ålder: 51 år.

Aktuell: Ny ställföreträdande räddningschef i Herrljunga. Jobbar halvtid sedan januari. På plats på heltid från och med april.

Bor: Villa i Vårgårda.

Familj: Hustru och tre barn, varav ett bor kvar hemma.

Intressen: Idrott, mycket engagerad i Vårgårda IK:s fotbollsverksamhet. Tycker om att röra sig.