Artikeln publicerades 26 mars 2019

kulturpris och hantverks- och kulturstipendium utlyses

Frukosthagen av Thomas Örn Karlsson

Förra året tilldelades fotografen Thomas Örn Karlsson, som tagit den här vackra bilden, Herrljunga kommuns kulturpris. Nu är det dags att nominera till årets pris.

Nu utlyses 2019 års kulturpris och hantverks- och kulturstipendium, som årligen delas ut av Herrljunga kommun

Kulturpris på 5 000 kronor

Priset utdelas till person, grupp, organisation eller förening som gjort förtjänstfulla insatser eller utfört en livsgärning inom kultur- och konsthantverksområdet. Pristagaren ska vara verksam eller väl känd inom kommunen.

Hantverks- och kulturstipendium på 5 000 kronor

Stipendiet utdelas i första hand till unga, lovande förmågor som uppmuntran och inspiration till vidareutveckling inom kultur- och konsthantverksområdet. Personen ska ha anknytning till kommunen. Stipendiet kan på samma villkor även utdelas till grupp, organisation eller förening.

Ansökan ska vara Bildningsnämnden tillhanda senast den 23 april till eva-lena.liljedahl@admin.herrljunga.se eller via post till Herrljunga bibliotek, Box 201, 524 23 Herrljunga. Stadgar finns på biblioteken i Herrljunga och Ljung samt på kommunens hemsida www.herrljunga.se