Artikeln publicerades 29 mars 2019

Herrljungas socialchef anmäld till DO

Det har lämnats in en skrivelse till socialnämnd och kommundirektör med en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen mot Herrljungas socialchef Magnus Stenmark.

Det är sjuksköterskor inom hemsjukvården, som reagerat på uttalanden som gjorts på ett möte med socialchefen. Enligt anmälan ska diskriminerande uttalande ha fällts gällande anställda, som önskat ta ut föräldraledighet under sommarhalvåret, vilket är helt enligt regelverket att man kan göra.

– Herrljunga kommun accepterar inte någon form av diskriminering, säger kommundirektör Niels Bredberg. Jag har begärt mer information från berörda parter om vad som har hänt.

– Jag beklagar naturligtvis om jag uttryckt mig på ett sätt som har uppfattas som diskriminerande, säger Magnus Stenmark, socialchef, som välkomnar att ärendet nu prövas av Diskrimineringsombudsmannen.

Herrljunga kommun informerar