Artikeln publicerades 24 april 2019

Medborgarskapsceremoni arrangeras vid Haraberget den 6 juni

I år kommer Herrljunga kommuns medborgarskapsceremoni med nationaldagsfirande att hållas i hembygdsparken vid Haraberget.

Nya svenska medborgare uppmärksammas, liksom medaljörer. Dessutom delas kulturpris och kulturstipendium ut, samt pris till årets ungdomsledare i Herrljunga.

– Att vi nu samarbetar med hembygdsföreningen innebär en förnyelse för arrangemanget, säger Gunnar Andersson, kommunalråd. Vi hoppas att många ska komma till hembygdsparken och vara med i gemenskapen.

Som vanligt blir det underhållning, gratis fika, tipspromenad med fina priser, och så naturligtvis möjlighet att se sig om i den vackra hembygdsparken.

– Programmet startar med att vi tågar tillsammans från kommunhuset klockan 10.30. Festligheterna i hembygdsparken pågår mellan klockan 11 och 13 på nationaldagen den 6 juni, berättar Gunnar Andersson.

– Vår förhoppning är att den här dagen ska bygga vidare på den välkomnande VI-känsla som vi arbetar för att uppnå i vår kommun.

Tillträdande kommundirektör Ior Berglund kommer att finnas på plats och hålla nationaldagstalet.

Herrljunga hembygdspark entré