Artikeln publicerades 8 maj 2019

Herrljungas nya kommundirektör på plats

Nu är Herrljungas nya kommundirektör Ior Berglund på plats.

Ior Berglund kommunchef

Nu är Herrljungas nya kommundirektör Ior Berglund på plats.

– Första arbetsdagen var i måndags och jag har verkligen fått ett jättefint bemötande, säger hon. Alla jag träffat har varit vänliga och välkomnande, men det är många namn och ansikten att hålla reda på.

Ior Berglund kommer närmast från ett arbete som chef för Serviceförvaltningen i Mölndals stad.

– Redan nu kan jag se en skillnad, säger hon. I en större kommun som Mölndal så gör en person ofta bara en speciell sak, men här är det många som har flera olika uppgifter.

Under de två första veckorna kommer Ior Berglund att arbeta parallellt med avgående kommunchef Niels Bredberg. Från och med den 20 maj tar hon över helt.

– Jag ser verkligen fram emot att komma ut och se verksamheterna, både skolor och olika boenden. Jag har redan några besök inbokade.

– För mig är det meningsfullt att vara i ett sammanhang som ger värde åt medborgarna. Min uppgift blir att hålla ihop helheten.

Ior Berglund är 48 år och bosatt i Göteborg. Hon kommer alltså från ett arbete som förvaltningschef Mölndals stad. Innan dess har hon arbetat som chef i den privata sektorn inom serviceföretag i Sverige men även i Storbritannien. Ior har bland annat en ledarskapsutbildning inriktad mot serviceindustrin från Bournemouth University.