Artikeln publicerades 14 maj 2019

Kulturpristagare och stipendiat i Herrljunga utsedda

Gunnel Johansson är årets kulturpristagare i Herrljunga, och årets Hantverks- och kulturstipendium går till Linnea Sandin, Od. Detta beslutade bildningsnämnden i Herrljunga vid sitt senaste sammanträde.

Motivering kulturpris

Gunnel Johansson är verksam i och väl känd i Herrljunga kommun. Hon är initiativtagare till föreningen Herrljunga Kultur- och Konsthantverksförening, som bildades 2009, och har i många år – även före föreningens bildande - med stort engagemang organiserat och arrangerat en julmarknad i Herrljunga kulturhus i december månad tillsammans med lokala konsthantverkare. Gunnel Johansson bör tilldelas Herrljunga kommuns Kulturpris 2019 för långt och troget engagemang i och för det lokala konsthantverket i Herrljunga kommun.

Motivering Hantverks- och kulturstipendium

Linnea Sandin uppfyller i allt de kriterier som är uttalade i stadgarna för Herrljunga kommuns Hantverks- och kulturstipendium. Hon är ung och lovande och har valt att satsa på studier inom kulturarvsområdet, med målet att så småningom avlägga en doktorsavhandling inom ämnet. Hon brinner för historia och kultur och utvecklandet av dessa och har en vilja att förstå och axla rollen som kommande historiker och kulturarvsvetare. Detta sammantaget gör Linnea Sandin till en värdig mottagare av Herrljunga kommuns Hantverks- och kulturstipendium 2019.

Priserna delas ut den 6 juni

Både pris och stipendium är på 5 000 kr. Prisutdelning sker torsdagen den 6 juni i samband med medborgarskapsceremonin och nationaldagsfirandet vid hembygdsparken på Haraberget i Herrljunga mellan kl 11 och 14. Priserna kommer att delas ut ungefär kl 12 den dagen.

Herrljunga kommun informerar