Artikeln publicerades 27 maj 2019

Nationaldagsfirande med medborgarskapsceremoni i Harabergets hembygdspark den 6 juni

Nu närmar sig nationaldagsfirande med medborgarskapsceremoni som kommer att arrangeras den 6 juni vid hembygdsparken på Haraberget.

– Vi hoppas naturligtvis att så många som möjligt ska komma och välkomna våra nya svenska medborgare, säger Gunnar Anderson, kommunalråd.

Programmet börjar vid kommunhuset med en veteranbilskortege som går till den vackra hembygdsparken. Arrangemanget sker i samarbete med hembygdsföreningen.

– Det blir fika och glass till alla barn, säger Gunnar Andersson. Allt är gratis.

Nya medborgare kommer att tas emot och pristagare och medaljörer uppmärksammas.

– Det blir också möjlighet att träffa Herrljungas nya kommundirektör Ior Berglund som håller nationaldagstal, säger Gunnar Andersson.

Programmet i sin helhet ser ut så här:

10:30 Samling vid Kommunhuset. Avmarsch mot Haraberget. Veteranbilskortege

10:45 På Haraberget spelar Musikkåren Lyran

11:15 Kommunfullmäktiges ordförande Andreas Johansson och Herrljunga hembygdsförenings ordförande Peter Backenfall hälsar välkommen

11:25 Medborgarskapsceremoni

11:45 Musikskolans kör underhåller

12:00 Utdelning av kulturpris och kulturstipendium. Medaljörer uppmärksammas. Pris för Årets ungdomsledare samt Årets företagare.

12:30 Ett litet rött paket. En hyllning till Sven-Ingvars med musikgruppen Triol, del 1

13:00 Tal av Herrljungas kommundirektör Ior Berglund

13:10 Ett litet rött paket. En hyllning till Sven-Ingvars med musikgruppen Triol, del 2

13:40 Prisutdelning tipspromenad

13:50 Avslutning. Sveriges Nationalsång

14:00 Antikfika med Peder Lamm! Dina bästa fynd kommenteras under eftermiddagsfika av välkände antikexperten.

Tiderna är ungefärliga. Karusell, hoppborg och gunga, trollstig, poängpromenad för barn och vuxna, gratis fika. Glass till barnen och bakelse till övriga. Lions bjuder på popcorn.

Flaggor