Artikeln publicerades 6 juni 2019

Välbesökt nationaldagsfirande med medborgarskapsceremoni i hembygdsparken

Firande på Haraberget

Välbesökt nationaldagsfirande med medborgarskapsceremoni i Harabergets hembygdspark.

I strålande solsken arrangerades nationaldagsfirande med medborgarskapsceremoni i Herrljunga på torsdagen.

Det hela började med en veteranbilskortege från kommunhuset till hembygdsparken på Haraberget. Och där blev det underhållning, gratis fika, glass till alla barn och prisutdelningar. Nya svenska medborgare uppmärksammades med en flagga och present.

– I år har vi lagt arrangemanget i hembygdsparken och samarbetar med Herrljunga hembygdsförening, säger Gunnar Andersson, kommunalråd i Herrljunga. Det är verkligen en fin miljö att ta emot våra nya svenska medborgare i.

För övrigt så uppmärksammades medaljörer, bland annat Molla skola klass 5 för sin insats i Vi i femman. Årets kulturpris delades ut till Gunnel Johansson, och Linnea Sandin, Od, fick ta emot kulturstipendium. Årets ungdomsledare, Gert-Ingvar Eriksson, och årets företagare i Herrljunga, Andreas Falk, uppmärksammades också. Det blev även nationaldagstal av Herrljungas nya kommundirektör Ior Berglund.

– Det blev en verkligt fin dag, som jag hoppas uppskattades av många, säger Gunnar Andersson. Vi bedömer att det var minst 500 besökare på plats.

Arrangemanget var ett samarbete mellan Herrljunga kommun och Herrljunga hembygdsförening.