Artikeln publicerades 7 juni 2019

Andreas Falk blev Årets företagare i Herrljunga 2019

Årets företagare i Herrljunga blev Andreas Falk, som varit företagare sedan 1996 och sedan 2012 driver Kalkylhjälp i Herrljunga AB.

– Jag är stolt och hedrad, säger Andreas Falk. Jag har varit företagare i hela mitt liv och brinner för både företagande och Herrljunga, så det känns fint att bli uppmärksammad.

Kalkylhjälp har tio anställda och arbetar med att ge andra företag hjälpmedel för kostnadsberäkning vid olika typer av byggprojekt.

– Vi gör kostnadsberäkningar, vi levererar hjälpmedel i form av dataprogram och vi utbildar i dessa program, berättar Andreas. Vi erbjuder också projekthjälp och det är den delen av verksamheten som ökar mest just nu.

Priset delades ut i samband med nationaldagsfirande och medborgarskapsceremoni, som ordnades på nationaldagen i hembygdsparken på Haraberget.

Motiveringen till utmärkelsen lyder som följer:

”Andreas Falk har målmedvetet och under kort tid etablerat sig i branschen som en betydelsefull aktör inom byggkalkylering. En bidragande orsak till framgången är Andreas många föreningsengagemang som i sin tur givit upphov till en mängd värdefulla kontakter. Andreas driver också ett fastighetsbolag i kommunen samt har varit projektledare vid uppfräschningen av Stationshuset i Herrljunga.”

Andreas Falk tar emot utmärkelsen som Årets företagare i Herrljunga 2019. På bilden ses också Gunnar Andersson, kommunalråd, Carl-Olov Holmström, Fokus Herrljunga samt Christian Palmén, ordförande i Företagarna.

Årets företagare 2019