Artikeln publicerades 10 november 2019

Fokus på hbtqia i Herrljunga

Mellan måndag den 11 november och fram till och med den 26 november kommer det att vara fokus på hbtqia och mänskliga rättigheter i Herrljunga.

– Det kommer att bli föreläsningar, utställningar, film och flera möten, säger Stina Nilss, ordförande i RFSL Sjuhärad, som är med och arrangerar. Man får ta del av berättelser och kan få tips och råd om hur vi kan bli bättre på att arbeta med de här frågorna.

Satsningen görs av RFSL Sjuhärad i samarbete med Herrljunga kommun, och med stöd av Socialstyrelsen. De utställningar som kommer att visas är ”Det har hänt – nedslag i hbtqia-historien 1896 – 2019” i kommunhusets entré, samt ”Ett queert här – berättelser från några av oss alla” på Herrljunga kulturhus.

– Onsdagen den 13 november klockan 18.30 visas filmen ”Pride” som jag hoppas att många passar på att se, säger Viveca Lundahl, folkhälsosamordnare på Herrljunga kommun.

Förkortningen hbtqia står för homosexuella, bisexuella, transpersoner, queera, intersexpersoner och asexuella. Programmet finns att läsa i sin helhet på inbjudanPDF.

För att ytterligare synliggöra Herrljunga kommuns ställningstagande för vikten av hbtqia-arbetet kommer regnbågsflaggan att hissas.

Hbtqia-ballong

Mellan den 11 november och fram till och med den 26 november kommer det att vara fokus på hbtqia och mänskliga rättigheter i Herrljunga.