Intresseanmälan röstmottagare

Är du intresserad av den demokratiska processen? Nu har du möjlighet att ansöka som röstmottagare. Här kan du läsa vad det innebär.

Röstmottagare

Vi söker dig som vill arbeta som röstmottagare vid det allmänna valet 9 september 2018. Vi söker även personer till arbetet med förtidsröstningen den 22 augusti till 8 september. Är du intresserad av att arbeta som röstmottagare vid valet och förtidsröstningen är du välkommen att skicka in din intresseanmälan.

För att arbeta som röstmottagare i Herrljunga kommun måste du vara minst 18. Tidigare erfarenhet av valarbete är önskvärt men inte något krav. Du blir kallad till en utbildning.

Vi som arbetar för Herrljunga Valnämnd har ett gemensamt uppdrag, att tillgodose väljarnas rättigheter. Vårt arbete utgår från de mänskliga rättigheterna och principen om alla människors lika värde. Vi har ett demokratiskt och lagstyrt uppdrag. Det är viktigt för oss att vara korrekta, att följa regelverk samt agera med omtanke och god moral.

Förtidsröstning 22 augusti till 8 september

Nytt för 2018 är att det behövs mer personer vid arbetet med förtidsröstningen, det kan innebära arbete både på vardagar och helger.

Valdagen den 9 september

Som röstmottagare delar du ut valkuvert, håller ordning i vallokalen, tar emot röster samt räknar rösterna vid valdagens slut.

Ersättning

Som röstmottagare i Herrljunga kommun får du en ersättning första timman på 238 kronor. Därefter 92 kronor per påbörjad halvtimme. Utbetalning av ersättningen beräknas ske månaden efter valet.

Sista ansökningsdag

Tillsättningen kommer att ske löpande. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till oss. Alla valarbetare kommer att bli kallade till utbildning. Mer information skickas ut när tillsättningen av valförrättare är färdig.

Intresseanmälan

Här kan du skicka in intresseanmälan för att bli röstmottagare. Vi kontaktar dig när vi hittat en lämplig placering.

Information om behandling av personuppgifter

Vi kommer att hantera dina uppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifterPDF.

Mina kontaktuppgifter *
User informationJag önskar arbeta *
Multiple selection


Välj ett eller två alternativ när du vill arbeta.
Jag har tidigare erfarenheter av valarbete *


Jag bekräftar att jag har fyllt 18 år *


Du måste ha fyllt 18 år för att arbeta som röstmottagare

Berätta gärna kort om dig själv och varför du vill arbeta som röstmottagare