Artikeln publicerades 19 februari 2018

Nu är det dags att söka feriejobb för ungdomar

Pernilla Nordberg, enhetschef Sysselsättning

– Detta är en riktigt bra möjlighet för ungdomar att få prova på arbetslivet, säger Pernilla Nordberg, enhetschef Sysselsättning.

Nu är det dags att söka feriejobb i Herrljunga för ungdomar upp till och med 17 års ålder.

– Detta är en riktigt bra möjlighet för ungdomar att få prova på arbetslivet, säger Pernilla Nordberg, enhetschef Sysselsättning. Det behövs ingen erfarenhet, utan detta är en möjlighet för alla.

Kommunens feriejobb erbjuds de som har slutat årskurs 9 och fram till och med 17 års ålder.

– Vi har platser inom Bildningsförvaltningen, Socialförvaltningen och Tekniska förvaltningen, berättar Pernilla Nordberg. Det rör sig om 60 timmars arbete fördelat på två eller tre veckor.

Ansök före 18 mars

Ansökningsperioden är mellan den 19 februari och 18 mars. Besked om man har fått ett arbete kommer sedan att skickas ut under april.

– Förra sommaren var det 63 ungdomar som sökte, och 44 valde sedan att ta en plats hos oss. Då kunde vi erbjuda alla som ville ett jobb hos oss.

På Socialförvaltningen handlar det om arbete på kommunens olika boenden, på Bildningsförvaltningen om feriearbete på förskolor och fritidshem och inom Tekniska förvaltningen park- och trädgårdsarbete, eller att man jobbar i kommunens kök.

Mera information om de feriearbeten som kommunen erbjuder sommaren 2018 finns här.