Hagen

Hagen är ett vård- och omsorgsboende för personer med demenssjukdom som är placerat centralt i Herrljunga. Det är gångavstånd till butiker, matställen, café, bank samt närhet till allmänna kommunikationsmedel så som buss- och tågstation.

Boendemiljö

Vi har 40 lägenheter på markplan, med möjlighet för parboende i en av dem. De 40 platserna är uppdelade i tre enheter med ett gemensamt kök och sällskapsutrymme till varje enhet.

Lägenheterna består av ett rum med kylskåp och diskbänk. Möjlighet att sätta in egen mikrovågsugn finns. Stor toalett med dusch finns i varje lägenhet samt säng, madrass och sängbord. Övrig inredning som möbler och textilier står ni själva för, för att skapa trivsel & hemtrevnad. Helst ej mattor pga snubbelrisk. Uttag för medtagen telefon och tv finns.

För att skapa en sinnesstimulerande miljö för hyresgästerna har vi byggt upp mötesplatser på husets gemensamma ytor där man kan samlas och för att umgås i en mysig hemliknande miljö samt att vi har en härlig innergård med ett uterum som används ofta. De gemensamma ytorna används av alla enheterna och av anhöriga/besökare till hyresgästerna.

Våra mål

På Hagen vill vi förbättra vår verksamhet genom att stärka kvaliteten så den motsvarar hyresgästens och anhörigas förväntningar och behov. Vi vill skapa en meningsfull tillvaro utifrån den enskildes behov genom vardaglig sysselsättning. Vi vill behålla hyresgästens förmågor, hälsa och livskvalitet genom ett rehabiliterande och salutogent synsätt. Socialnämndens värdegrund är en viktig del i vårt arbete.

Aktiviteter

Vardaglig sysselsättning utifrån ditt behov och önskemål är viktigt för oss. Vi anordnar gemensamma aktiviteter regelbundet för er som bor hos oss som exempelvis kafferep, dans, musikunderhållning, gymnastik samt sällskapsspel. Även anhöriga är hjärtligt välkomna att delta i aktiviteterna.

Kost och måltider

Personalen serverar frukost, förmiddagskaffe, lunch, eftermiddagskaffe, kvällsmat och kvällsfika. Måltiderna tillagas i Nyhagaköket som ligger i samma byggnad. Vi ser måltiden som en viktig del i vardagen och som ett tillfälle för social gemenskap och aktivitet för hyresgästen.

Kontaktmannaskap

Kontaktmannaskapet är en viktig del i vår verksamhet, den skapar god kvalité och delaktighet för våra hyresgäst. Kontaktmannen är den som ansvarar för att hyresgästen får sina behov tillgodosedda på ett tryggt och säkert sätt, t ex genom en genomförandeplan som upprättas vid inflyttning och kontinuerligt uppdateras. Genomförandeplanen är hyresgästens (och personalens) ”verktyg” som beskriver vad hyresgästen behöver stöd och hjälp med samt hur och när han/hon vill få sina behov tillgodosedda/utförda genom egen delaktighet och vid behov i samarbete med personalgruppen så hyresgästen känner sej trygg i utförandet av insatserna.

Kontaktmannen håller i alla kontakter runt hyresgästen, till exempel anhöriga och alla inblandade yrkeskategorier.

Besöksadress: Sveagatan18, 524 30 HERRLJUNGA