Artikeln publicerades 5 november 2018

Daglig verksamhet firar 15 år

Daglig verksamhet

Foto, från vänster: Jeanette Johansson, stödassistent, Herman Martinsson och Marika Ringström.

Den 2 november firade Daglig verksamhet 15 år på Hagen. Det firades med lunch, musikunderhållning och tårta.

Daglig verksamhet startade upp för 28 år sedan, men firar 15 år i lokalerna på Hagens äldreboende. Verksamheten riktar sig till personer inom LSS (lag om stöd och service) mellan 21 och 65 år.

På Daglig verksamhet finns 20 till 25 inskrivna deltagare som med stöttning av personal arbetar med en rad olika saker, bland annat med legoarbeten till företag i Herrljunga kommun. Legoarbetet kan innebära montering eller paketering av produkter.

- Det är fantastiskt att vi har möjligheten att ha legoarbeten, säger Jeanette Johansson, stödassistent på Daglig verksamhet.

Deltagare på Daglig verksamhet arbetar även på återvinningsstationen, hämtar böcker på biblioteket som ska återvinnas, strimlar papper för kommunen, har hand om kommunhusets café och hjälper till med underhåll av Hagens fastighet med till exempel gräsklippning.

Daglig verksamhet har även gemensamma aktiviteter för alla deltagare som bio, utflykter eller höstfest, som fredagens aktivitet.

- Höstfesten som vi har idag, genomförs med medel som deltagare har tjänat in, säger Jeanette Johansson.