Bidrag till föreningar

Syftet med Herrljunga kommuns föreningsstöd är att bidra till föreningslivets aktivitet och utveckling. Föreningslivet verksamhet är en viktig del av ett socialt fungerande och attraktivt samhälle. Förutsättningen för och basen i föreningslivet är människors engagemang.

De kommunala stödens ändamål är att täcka en mindre del av föreningarnas totala kostnad och då med utgångspunkt i de politiskt fastslagna värdena som ska värnas och utvecklas.

Söka föreningsbidrag - steg för steg

Det kan vara svårt att veta vad din förening måste göra för att vara berättigad föreningsbidrag. Därför har vi gjort upp en guide där du steg för steg får stöd i hur du går tillväga för att ansöka.

Viktiga datum

Här hittar ni fler förslag och möjligheter att söka stöd till er förening.


Läs mer i länkarna nedan, om de olika stöden.

- Leader Sjuhäradlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

- Dagny och Herbert Carlssons minnesfond - samfond 3öppnas i nytt fönster

- Allmänna arvsfondenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

- Västra Götalands idrottsförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

- Postkodstiftelsen länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

- Sparbanksstiftelsen - Alingsås Sparbanklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

- KulturUngdomlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Regionalt stöd att söka för unga (13-30 år) som heter K-pengar.

Boverket - stöd till samlingslokaler

Kunskapsstöd till det civila samhället

På MUCF - Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, finns information och stöd till ideella föreningar. Hur man startar en Ideell förening samt, stadgar mm. Här går också att hitta information om hur man ändrar uppgifter för en förening, samt länkar till skatteverket och olika förbund.
Länk till MUCFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information om Kulturmiljö, byggnadsvård och arkeologi

Förvaltningen för kulturutveckling samverkar med allt från länets kommuner och länsstyrelsen till föreningar, organisationer och privatpersoner i frågor kring samhällsplanering och kulturmiljö och vill på så vis bidra till en hållbar utveckling. Länk till Västarvet - Kulturmiljö, byggnadsvård och arkeologilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Öppnas i ny länk)

Var finns pengarna?

En sammanställning med fokus på bidrag för dig i Västra Götaland som vill jobba för att vi ska nå miljömålen. Målet med sammanställningen ”Var finns pengarna?” är att underlätta för kommuner, föreningar, organisationer och företag. Sammanställningen är också till för alla andra aktörer som vill arbeta aktivt med olika miljöförbättrande åtgärder. Länk till Var finns pengarna?länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Öppnas i ny länk.)