Artikeln publicerades 30 maj 2018

Elisabeth Hesselbladleden från Herrljunga till Fåglavik invigs den 4 juni

Elisabeth Hesselbladleden

Måndag den 4 juni invigs Elisabeth Hesselbladleden från Herrljunga till Fåglavik.

På måndag den 4 juni invigs Elisabeth Hesselblad-leden i Herrljunga.

– Vi gör det med en pilgrimsvandring som börjar vid Herrljunga station och går till Fåglavik, säger Birgitta Saunders, besöksnäringsansvarig vid Herrljunga kommun.

Pilgrimsvandringen börjar kl 14 och vid ankomst till Fåglavik serveras korv och bröd. Kl 17.30 blir det sedan en invigningshögtid i Fåglaviks kapell, där bland andra Åke Bonnier, biskop i skara stift, och Björn Göransson, Stockholms katolska stift, deltar.

– Vi hoppas på en fin vandring och en fin högtid och att så många som möjligt kommer och deltar, säger Birgitta Saunders.

Efter högtiden serveras kaffe och Elisabeth Hesselbladstårta. Att leden blir verklighet beror bland annat på ett initiativ av fotografen Thomas Örn Karlsson, årets kulturpristagare i Herrljunga. Det hela är ett samarbete mellan Fokus Herrljunga, Leader, Herrljunga kommun och Svenska kyrkan.