Artikeln publicerades 11 september 2018

Ny skatepark och frisbeegolfbana i Herrljunga

Eva Norden och Hanna Franzén

Från vänster: Eva Norden, Fastighetschef och Hanna Franzén, fritidschef

Nu finns den nya skateparken på plats bakom Herrljunga Sportcenter. I Stadsparken finns även en ny frisbeegolfbana.

Skatepark i Herrljunga

Skateparken består av olika skateramper och skaterails där du kan skejta, cykla och sparkcykla. Hanna Franzén, fritidschef och Eva Norden, fastighetschef har tillsammans ansvarat för projektet med att få fler aktiviteter runt Herrljunga Sportcenter för ungdomar.

- Det är folkhälsomedel som har används för att finansiera skateparken. Vi ville ersätta den tidigare skaterampen som var väldigt gammal med nya ramper som ungdomar kan använda, säger fastighetschef Eva Norden.

Två förslag på skateparker presenterades för ungdomar i Herrljunga som de kunde tycka till om.

- Vi fick lite synpunkter om vad som kunde justeras sedan valde vi det förslaget som ungdomarna tyckte bäst om, säger fritidschef Hanna Franzén.

Frisbeegolfbana i Stadsparken

Frisbeegolf är en lättillgänglig sport. Målet är att spela en bana från början till slut med så få kast som möjligt. Den som vill spela kan låna frisbee på Herrljunga Sportcenter. Den nya banan är på tre hål och ligger i Stadsparken framför Herrljunga Sportcenter.

Vi hade en fri yta här i Stadsparken, där många barn och ungdomar är, som vi ville göra något med. Då kom vi att tänka på frisbeegolf och gjorde en liten bana på tre hål, säger fritidschef Hanna Franzén.

Passa på att prova de nya aktiviteterna. Frisbee kan du låna under Herrljunga Sportcenter receptions öppettider.

Frisbeegolfkorg

Frisbeegolfbanan i Stadsparken, Herrljunga tätort.