Artikeln publicerades 24 september 2018

Arenavecka - upptäck bygdens natur- och kulturarv

Aktörer Arenaveckan

Foto från vänster: Karin Lundberg, Antikvarie och projektledare för Arenadagarna från Västarvet, Birgitta Saunders, Besöksnäringsansvarig Herrljunga kommun, Irene Ivansson, representant från Herrljunga Hembygdsförening, Eva-Lena Liljedahl, Bibliotekschef Herrljunga kommun och Hampus Haga, Kultur- och fritidschef Vårgårda kommun.

Den 29 september till 7 oktober är det Arenadagar i Herrljunga och Vårgårda kommuner. Välkommen till en vecka fullspäckad av natur- och kulturarvsaktiviteter! Arenadagarna arrangeras av Västarvet i samarbete med Vårgårda kommun, Herrljunga kommun och lokala aktörer.

Följ med på en tidsresa!

Under en vecka riktas allt ljus mot natur- och kulturarvet i Vårgårda och Herrljunga kommuner. Läs hela programmet för Arenadagarna på vår webbplats.

Syftet med Arenadagarna är att få besökare och kommuninvånare att upptäcka det rika natur- och kulturarvet som finns i Vårgårda och Herrljunga kommuner.

- Vi har varit runt i olika kommuner i Västra Götaland sedan 2013 och arrangerat Arenadagar. Anledningen till att Västarvet startade upp Arena är för att sätta fokus på natur- och kulturarv, lära känna kommunerna samt synliggöra och göra Västarvet mer kända i kommunerna, säger Karin Lundberg, Antikvarie och projektledare för Arenadagarna.

Familjedag, intressanta föredrag och guidade turer

Så passa på och upplev en fullspäckad familjedag på Haraberget, besök hembygdsparker och fornlämningar eller välj och vraka mellan intressanta föredrag och guidade turer. Aktiviteterna under veckan är i både Herrljunga och Vårgårda kommuner.

- Förhoppningen är att Arenaveckan ska sätta fokus på och väcka intresset för de båda kommunernas rika natur- och kulturarv, säger Eva-Lena Liljedahl, Bibliotekschef i Herrljunga kommun.

- Men också att den ska ge oss verktyg att själva inhämta mer information kring vår kulturhistoria, fortsätter Hampus Haga, Kultur- och fritidschef i Vårgårda kommun.

Arenaveckan avslutas med ett natur- och kulturrally i båda kommunerna, där du är välkommen att kryssa mellan traktens hembygdsgårdar och kyrkor.

Landskap i Eggvena

Familjedag på Haraberget

Familjedagen är en del av Arenaveckan och bjuder på alltifrån allmän byggnadsvård, natur vandring med biologer från Göteborgs naturhistoriska museum till måleritekniker. Läs hela programmet för familjedagen på Harabergetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- Det är en speciell dag på Haraberget som riktar sig till hela familjen, säger Irene Ivansson, representant för Herrljunga Hembygdsförening.

Om Västarvet

Västarvet är Sveriges största regionala natur- och kulturarvsförvaltning och en del av Västra Götalandsregionen. Västarvet har hand om verksamheten vid sex museer och besöksmål och bedriver verksamhet på åtta olika områden inom natur- och kulturarvssektorn. Läs mer om Västarvet på www.vastarvet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.